9 tips voor uitgaan in Boedapest

Uitgaan in Boedapest

Boedapest biedt vele uitgaangsgelegenheden voor iedere smaak en portemonnee. Hoewel Boedapest bekend staat om zijn spotgoedkope uitgaansleven, heeft het veel meer te bieden dan goedkope pubs en karaoke bars. Een weekend Boedapest is niet compleet zonder een partycruise, bezoek aan een hippe ruin pub, underground house-party of extravagante poolparty. Hieronder een rijtje.

Partycruise

Partycruise Boedapest

Deze foto van Boatparty is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Kickstart jouw trip naar Boedapest op de best mogelijke manier, namelijk met een partycruise! Hoe kun je de vakantie of het weekend nou beter inluiden dan zo? Ga met je beste vrienden aan boord en check de stad in de avond vanaf het water. Het uitzicht is super en je geniet hiervan met een gratis welkomstdrankje. Uiteraard is er voldoende drank aanwezig om in al je drankspellen te voorzien en op deze partycruise leer je direct andere mensen kennen. Na 2 uur ben je helemaal opgewarmd om te gaan feesten!

Boek je cruise nu, zodat je zeker aan boord kan. Ahoy!

 

Palinka

De Hongaarse lokale specialiteit. Palinka is een shotje gemaakt van allerlei soorten fruit en bestaat in heeeeeel veel geuren en kleuren. Je kan het zo gek niet bedenken. Lekker fruitig of met veel alcohol (>50 procent), het kan allemaal. Start de avond dus in stijl met een shotje Palinka.

Hippe ruïne pubs

Photos of Retox Bar, Budapest
This photo of Retox Bar is courtesy of TripAdvisor

Ruine pubs zijn te herkennen aan hun versleten meubelen, psychidelische interieurs en een kleurrijk publiek van licht beschonken hipsters. Ze schenken kwaliteitsbieren en serveren degelijk pub-food. De ruine pubs zijn perfect om op je gemak een bodempje te leggen, strategisch in te drinken en alvast wat hongaarse Tinder-dates te regelen.

Poolparty in de Spa baden van Boedapest

image
Boedapest staat bekend om zijn sjieke thermale spa baden. Deze bestaan al eeuwen en zijn top om een beetje uit te brakken. Maar eerlijk is eerlijk, wij hebben een beter alternatief gevonden.

Badhuis Szechenyi staat bekend om zijn pool parties op zaterdagavond. De plek alleen al is schitterend, maar ’s avonds met de lichtshow en danseressen is het helemaal de moeite waard. Chicks in bikini, cocktails aan de bar, kneiters uit de speakers. Dude-waardig. Let op dit is alleen van juni tot september. In de winter ga je naar de Magic Bath Party in Lukacs Bath. Chekc ook cinetrip.hu

Undergound clubscene

Photos of Corvinteto - Attraction Images
This photo of Corvinteto is courtesy of TripAdvisor

Boedapest staat bekend om zijn terrascultuur en poolpartys, maar als de zomer voorbij is en de terrassen verdwijnen, barst het zwoele clubleven van Boedapest uit zijn voegen. Elk weekend zijn er meerdere house-party’s in de hipste clubs van de stad. Ben je van plan om Boedapest in de herfs of winter te bezoeken, zorg dan dat je weet waar dat feestje is. Zo vermeid je de bekend toerist-traps waar je uren in de rij staat en te veel betaald voor je bier.

Terrassen en biertuinen

Pictures of Szimpla Kert - Attraction Photos
This photo of Szimpla Kert is courtesy of TripAdvisor

Zodra de zon zich laat zien verplaatsen de hongaren zich massaal naar buiten en verzamelen zich in grote getale op de vele terrassen in de stad. Ideaal om een dag te ontsnappen aan de toeristige trekpleisters en een middag rozigte worden en te socializen met de locale bevolking.

Goedkope pubs

Photos of Spiler BistroPub, Budapest
This photo of Spiler BistroPub is courtesy of TripAdvisor

De stad kent vele blitse uitgaansmogelijkheden maar nog veel meer goedkope pubs, bars en kroegen. Boedapest is befaamd om zijn belachelijk lage drankprijzen. Vergeleken met Nederlands drink je er in Boedapest 2 voor de prijs van 1. Voor een kleine euro bestel je in Boedapest bijvoorbeeld al een biertje. Heb je je lang genoeg gedragen en wil je gewoon een avond hard gaan? Dan bieden de vele goedkope pubs in Boedapest uitkomst.

Upperclass Skybar party’s

Uitgaan Boedapest Skybar

Ben je toe aan een feestje op niveau met mooie drankjes en nog mooiere mensen? Check dan de Budapest Skybar Party’s. Gedurende de zomer zijn er op donderdag en vrijdag verschillende feestjes op het dak van de Paris Department Store. De feestjes beginnen om 17 uur en eindigen om middernacht. Entree, inclusief een paar drankjes, is omgerekend ongeveer €15,-. Zorg dat je er fris uit ziet, de portiers hanteren een genadeloos hot-or-not-deurbeleid. Eenmaal binnen wacht je een zwoele avond met puike DJ’s en lekkere cocktails bij ondergaande zon over de stad.

Taxi’s in Boedapest

Zorg dat je altijd het kaartje van de taxi centrale bij je hebt of het telefoonnummer van de taxi opslaat in je telefoon (en deze vervolgens ook bij je hebt). Als je taxi aanhoudt op straat heb je de kans behoorlijk opgelicht te worden. Wij bellen altijd met City Taxi (+36 2 111 111), betrouwbaar en echt goedkoop (paar Euro kom je bijna overal binnen het centrum). Let er wel even op dat hij de meter ook echt aanzet als je wegrijdt. Zou