Bezoek het Parlementsgebouw van Boedapest

Boek een toer door het Parlementsgebouw van Boedapest

Parlementsgebouw Boedapest

Deze foto van het Parlementsgebouw is beschikbaar gesteld door Wikipedia

Het Parlementsgebouw van Boedapest is een van de fraaiste bouwwerken ter wereld en echt schitterend gelegen aan de Donau die de stad splitst in Buda en Pest. Je kunt er bijna letterlijk niet omheen. Het is gebouwd in 1904 en is maar liefst 268 meter breed. In en rond het Parlementsgebouw van Budapest zijn 29 trappenhuizen (met bijna 20km aan traptreden!), ongeveer 115 zalen en 10 tuinen te vinden. Voor de versieringen van de trappenleuningen, trappen en zalen is meer dan 40 kilo goud gebruikt. Je kunt het indrukwekkende gebouw ook bezoeken en dat is zeker de moeite waard. Het kan er druk zijn, dus ons advies is om vooraf te boeken!

 

Rijd als een Boedapest-baas in een Trabant

20131112-203534.jpg

Een beetje baas in Boedapest rijdt natuurlijk in een Trabant. Na de val van de Muur herleeft deze genadeloze Oost-Duitse machine zijn jeugd in Boedapest. Dit restant van de communistische massa-productie rijdt eigenlijk voor geen meter en is niet vooruit te branden. Hij voelt aan als een kartonnen doos, je zit met je hoofd tegen het dak en je hebt het idee dat de uitlaat aan de verkeerde kant zit, maar de charme is weergaloos. Herleef en ervaar het communisme. Je kunt zelf een Trabant huren en erop los cruisen of een van de georganiseerde tours doen. Extra-gratis tip: rijdt de Buda (berg) op voor fantastische ervaring en idem uitzicht. Voordeel: geflitst wordt je in deze Trabant sowieso niet; hij gaat (op vlakke weg) echt niet harder dan 80 kilometer per uur…

Check: www.trabantrent.hu

Boedapest bier fiets

Photos of Beerbike, Budapest
This photo of Beerbike is courtesy of TripAdvisor

Mateloos on-origineel, maar blijft mooi: de bekende bier-fiets! Ben je alleen met je vriendin, dan zou ik ‘m overslaan, maar met een groep vrienden blijft het een toffe manier om Boedapest te ontdekken. Zo kun je genieten van alle culturele hoogstandjes en architectuur terwijl je wellicht een klein drankje doet. Of je gaat gewoon all-in, knalt de ingebouwde speakers open, laat je vrienden trappen en gaat hard aan de pils. Proost!

Check: www.beerbike-budapest.hu