De 4 beste badhuizen in Boedapest

Boedapest staat al sinds het Romeinse tijdperk bekend om zijn geweldige warmwaterbronnen. De stad telt maar liefst 123 thermale- en 400 mineraalbaden uit 14 verschillende bronnen. De keuze uit badhuizen is enorm. Je hebt keuze uit Turkse badhuizen, art nouveau en moderne badhuizen. Hoewel de meeste mensen de badhuizen voor een relaxte dag badderen bezoeken, zien sommige de baden als een kuur voor een aandoening. Geneeskrachtig of niet, de badhuizen zijn zonder twijfel de beste kuur tegen een hardnekkige Hongaarse macskaja (kater).

Om jouw bezoek aan Boedapest compleet te maken hebben we de beste badhuizen voor je op een rijtje gezet.

Szechinyi

Foto's van Szechenyi Baths and Pool, Boedapest
Deze foto van Szechenyi Baths and Pool is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

De bekendste spa in Boedapest. Szechinyi is gebouwd in 1913 en vind je in het stadspark. Het bestaat uit 15 indoorbaden en 3 grote buitenzwembaden. Daarnaast kun je naar de sauna, stoomcabines of genieten van een massage. De locatie van het badhuis is schitterend met het geelkleurige klassieke gebouw. Met name in de winter zijn de warme buitenbaden (altijd 38 graden) echt super relaxed!

Koop nu hier je tickets om o.a. de drukte vermijden en gelijk van het bad te kunnen genieten:

Gellert

Foto's van Gellert Spa, Boedapest
Deze foto van Gellert Spa is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Met afstand het sjiekste badhuis van Boedapest. Gellert bestaat uit verschillende binnen- en buitenbanen, waarbij hier de mannen en vrouwen wel gescheiden zijn in de behandelbaden. Het water zou er het beste zijn van alle spa’s. De binnenbaden zijn echt fantastisch mooi, dus ga er zeker een kijkje nemen.

Koop nu hier je tickets om o.a. de drukte vermijden en gelijk van het bad te kunnen genieten:

Rudas

Foto's van Rudas Baths, Boedapest
Deze foto van Rudas Baths is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Rudas ligt net aan de Buda kant van de Erzsebet brug. Dit bad uit 1550 is het mooiste in Boedapest. Het heeft een enorme koepel met gekleurd glas waar de zonnestralen overdag naar binnen schijnen. Heel indrukwekkend.

Luckacs

Foto's van Lukacs Baths, Boedapest
Deze foto van Lukacs Baths is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Eigenlijk is Luckacs alleen bekend van de Spa parties. Eerlijk gezegd zijn wij er niet zo’n fan van. Voor ons teveel mannen en te slechte muziek. De sfeer is verder op zich prima, maar wat ‘Sparties’ betreft kiezen wij voor de feesten in Szechinyi, vooral rondom Sziget Festival.