Top 7 Ruin Pubs in Boedapest

Boedapest kent een fenomeen in uitgaan: Ruin Pubs. Dit zijn (vaak tijdelijke) pubs die je vind in oude gebouwen die leegstaan of gesloopt gaan worden, vaak ook nog eens zonder dak. Vaak ook met een tuin (“kert”). Door de unieke locaties zijn kerts met name in de zomer echt een aanrader. Bezoekers zijn heel ontspannen en zo is ook de sfeer. Over het algemeen kun je ’s middags al terecht in de ruin pubs en trekt dit ’s avonds door tot een uur of 2. Hieronder ons lijstje met favoriete ruin pubs in Boedapest:

Szimpla Kert

Photos of Szimpla Kert, Budapest
Deze foto van Szimpla Kert is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Gevestigd in een oude kachelfabriek Szimpla zette de ruin bars op de kaart. En nog is Szimpla Boedapest’s bekendste kert en hoor je echt alleen maar positieve verhalen. Eenmaal binnen begrijp je ook waarom. De bar is gedeeltelijk buiten en de inrichting is erg laidback en sfeervol. Er zijn veel plekjes om te chillen, zoals in een hele vette Trabant. Publiek is gemengd, zowel lokale artistiekelingen als toeristen. Szimpla voelt als thuiskomen. Je bent zowel ’s middags en ’s avonds welkom. Voor velen is dit hun favoriete bar en niet alleen in Boedapest. Gaan. Kijken. Moet.

Hoe lekker is het om je kater uit te chillen in een spa? Check hieronder voor een goede aanbieding bij het bekendste badhuis van Boedapest:

Instant

Photos of Instant, Budapest
Deze foto van Instant is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Instant is uniek uitgaan in Boedapest. Je vind Instant in een oud Herenhuis. Het is een toffe plek, met bijzonder interieur. Aan alle muren, plafonds en in alle hoekjes, gaten Instant zie je de gekste dingen. Instant bestaat uit meerdere, kleinere zalen op twee verdiepingen. Het wordt door locals bezocht, maar kent ook een sterk internationaal georienteerd publiek en studenten. Je kunt hier ook de avond prima doorbrengen. Voor de vrouwen hoef je het niet te laten…

Uri Muri

Foto's van Urimuri, Boedapest
Deze foto van Urimuri is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

In een verlaten rechtbank vind je deze unieke uitgaan spot. Waar in de meeste ruin bars vooral een bier en shotjes cultuur hangt, is Uri Muri meer gericht op cocktails. Ook muziek is hier anders dan in veel andere ruin bars. Veel meer deephouse, techno en undeground. Daarom vind je hier een wat hipper publiek en idem chicks.

Fogas Haz

In een rijtje ruin bars kan Fogas Haz niet ontbreken. Het is een van de bekendste ruin bars in Boedapest. De naam Fogas Haz betekent letterlijk tand-huis, wat weer verwijst naar het jaren ’50 tandheelkundig laboratorium waarin Fogas gevestigd is. Fogas Haz is groot en een beetje vergelijkbaar met Szimpla. Grote sfeervolle tuin en ’s avonds wordt er gedanst. Toffe mensen, toffe plek en afwisselende programmering.

Doboz

Echt een van de mooiste ruin bars in Boedapest is Doboz. Relatief nieuw en is meer een soort thuisbasis voor creatievelingen. Hoogtepunt qua aankleding is de ernorm King Kong aap die in de boom in de tuin hangt. Heel erg vet. Doboz betekent rode doos en eenmaal binnen begrijp je waarom. Publiek houd van de muziek en de sfeer; een tikkie undeground.

Eleszto

Foto's van Eleszto, Boedapest
Deze foto van Eleszto is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Houd je van bier? Tuurlijk. Ga dan naar Elesto (wat gist betekent). In deze bar vind je 16 Hongaarse bieren van de tap. Niet de hele avond blijven plakken, maar pak een paar biertjes en je kunt ook nog thuis zeggen dat je ‘cultuur’ hebt gesnoven. Sfeer is top, personeel vriendelijk.

AnKert

Hele mooie zaak, modern ingericht en een van onze favorieten. In AnKert komt een wat meer hip en underground publiek. AnKert vind je in een oude vervallen residentie. Interieur is erg strak met veel strakke typografische elementen. Bij AnKert ben je sowieso verzekert van toffe muziek, met name minimal en techno.