Top 8 clubs Boedapest

Boedapest, oh Boedapest. Van underground tot mainstream. Van house tot techno, van dubstep tot drumm ’n bass. Ladies and gentleman, Boedapest has got it. Boedapest kent echt heel veel clubs. Hieronder het lijstje met onze favoriete clubs. Er zijn er nog veel meer (Dokk, Studio, Symbol, Trafiq, etc.), maar in Boedapest sturen wij je naar deze:

Corvinteto

Photos of Corvinteto, Budapest
Deze foto van Corvinteto is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

We hadden het over underground; welkom. Corvinteto is een oud warenhuis van 7 verdiepingen. De avond begin je op het dakterras, dat je na 7 trappen lopen bereikt. Op het dakterras geniet je van de relaxte sfeer en het uitzicht. Daaronder vind je de club met geluid en licht waarin ze duidelijk geïnvesteerd hebben. In Corvinteto vind je goede chicks, internationale DJ’s en hele, hele dikke techno en dubstep. Ga op woensdag, adviseren de locals. Ze gooien de deur om 6 uur dicht, dus je kan prima doorpakken.

En dan hebben we het nog niet eens over de prijzen gehad… Oostblok prijzen zullen we maar zeggen.

A38

Foto's van A38, Boedapest
Deze foto van A38 is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

De bekendste club van Boedapest is A38. Deze club vind je op een oude Oekraïense, communisten boot in de Donau bij de Petofi brug in Boedapest. Deze bagger-boot (uit 1938, vandaar de naam…) is omgetoverd tot een hele vette tent. A38 is niet alleen een club, het is ook een cafe en restaurant met een lekker dakterras. De sfeer is fantastisch. In A83 vind je een heel gevarieerd programma, van rock bands tot ’s werelds beste DJ’s. Check voor je gaat dus even de line-up. Must see als je in Boedapest bent. Gaan.

Morrisons2

Foto's van Morrison's 2, Boedapest
Deze foto van Morrison’s 2 is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Er zijn meerdere Morrisons in Boedapest, maar voor de club vraag je naar Morrisons2. Populaire club (45.000 Facebook-fans, dat zegt wat), maar wel mainstream. Altijd feest, maar decoratie is beetje cheap en publiek is wat jong. Prijzen daarentegen zijn weer goed te doen. Ze beginnen al vroeg, aan het eind van de middag kun je van de eerste happy hour genieten. Veel studenten wat het tot een gezellige club maakt. Dansen op z’n Hongaars.

Romkert

Stuk minder underground dan bijvoorbeeld Corvinteto, maar Romkert is een fijne plek. Toegankelijke en meer mainstream muziek en voldoende knappe chicks uit de rijkere klasse van Boedapest en studenten. Ook hier is het sounds system dik in orde. Romkert ligt op de oever van de Donau, aan de voet van de Gellert berg met de Citadella. Na het stappen klim je hier de heuvel op en pak je de zonsopkomst mee. Het is een club voor de zomer, aangezien het voornamelijk in de openlucht is. Minder cheap dan veel andere clubs in Boedapest. Met name in het weekend rekening houden dat je voor 12:00u gaat, het kan er snel druk worden.

Instant

Foto's van Instant, Boedapest
Deze foto van Instant is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Je vind Instant in een oud Herenhuis. Het is een prima plek, met bijzonder interieur. Het ziet er echt heel mooi uit, maar kom je voor meer underground, dan is dit niet de plek. Instant bestaat uit meerdere, kleinere zalen op twee verdiepingen. Stuk minder locals dan in andere clubs in Boedapest en sterk georienteerd op internationaal publiek en studenten. We twijfelen of deze niet meer thuishoort tussen de ruin bars, maar Instant verdient ook hier zijn plek. Voor de vrouwen hoef je het niet te laten…

Otkert

Foto's van Otkert Disco, Boedapest
Deze foto van Otkert Disco is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Als veel andere clubs ziet Otkert ruin bar er ook fantastisch uit. Er hangt een bijzondere sfeer in het fraai ingerichte Otkert. De prijzen hier net hoger dan in veel andere plekken in Boedapest, maar het is wel de moeite waard. Toffe mensen, goede pils. Muziek is redelijk mainstream, maar e kans is groot dat je net binnenvalt op een goed feestje.

Holdudvar

Foto's van Holdudvar, Boedapest
Deze foto van Holdudvar is beschikbaar gesteld door TripAdvisor

Holdudvar ligt op Margit eiland in de rivier, midden in het park. Grote tent, waar het vooral in de zomer goed te doen is, aangezien de club voornamelijk buiten is. In de zomer is het er prima, niet heel bijzonder. Muziek redelijk mainstream en prijzen zijn OK.

Bed Beach Budapest

Heerlijke foute tent op het Obudai eiland. Bed Beach Budapest is zeg maar de plek waar je met je maten naar toe gaat om lekker rond te kijken… De meest vrouwen waar je mee gaat praten zul je namelijk aan het eind van de avond moeten betalen. Interieur is helemaal strak wit en ze doen alsof ze een Ibiza-style club zijn. Maar met all-white parties en zo zijn er vooral veel foute bazen. Toch gaan kijken als je in de zomer in de buurt bent.