Weer Boedapest

Boedapest is een van de droogste landen in Europa. In de zormer kunnen de temperturen aangenaam hoog oplopen, in de wintermaanden duikt de temperatuur regelmating tot diep onder het vriespunt. Gelukkig heeft Boedapest  voor elk weertype iets te bieden. In het warme zomerweer kun je genieten van de vele terrassen, gezellige biertuinen. Bij winters weer duik je een ruin pub in of feestje je door tot in de vroege uurtjes in een van de vele clubs.

Actuele vooruitzichten weer Boedapest

Het weer in de lente

In de maanden Maart, April en Mei klimmen de temperaturen geleidelijk weer omhoog. Deze periode kan erg wispelturig zijn. De mooie en sombere dagen wisselen zich onvoorspelbaar af. De dagen worden langer, de zon komt weer door en de stad ontwaakt uit een diepe winterslaap. De Hongaren trekken weer naar buiten en de terrassen en biertuinen lopen langzaam vol. Bij temperaturen tussen de 7 en 17 graden is het goed toeven in de eerste lente zon.

 

Weer in de maand:

Gemiddelde max. temperatuur

Gemiddelde aantal uren zon per dag

Kans op neerslag

Januari

2°C

2 uur

Gemiddeld

Februari

5°C

3 uur

Gemiddeld

Maart

11°C

4 uur

Gemiddeld

Het weer in de zomer

In de zomermaanden Juni, juli en augustus kom de stad echt tot leven. De gemiddelde temperatuur in deze maaden piekt tot rond de 26 graden. Door het droge klimaat, kan de temperatuur met een beetje zon in de zomer aangename hoogtepunten bereiken. In de maanden juli en augustus kan het erg heet worden in Boadapest. In deze warme maanden blijft het vaak ‘s avonds ook erg warm en zwoel. In deze maanden zijn de terrassen, biertuinen, baden en rooftopbars tot laat in de avond de plek om te ontspannen en van de stad te genieten. Daarnaast kent de stad in de zomermaanden veel gave festivals, waaronder het befaamde Siget Festival in Augustus.

 

Maand

Gemiddelde max. temperatuur

Gemiddelde aantal uren zon per dag

Kans op neerslag

April

17°C

6 uur

Gemiddeld

Mei

22°C

8 uur

Hoog

Juni

25°C

8 uur

Hoog

Het weer in de herst

In de herfstmaanden September, oktober en november, zoeken de Hongaren weer de gezelligheid en warmte van de vele ruin pubs, bars eetcafé en nachtclubs. De gemiddelde temperatuur daalt weer van een heerlijke 21 graden naar een frisse 6 graden tegen het einde van November. De overgan van de zomer naar de winter is erg wisselvallig en onvoorspelbaar. In deze maanden kan het de ene dag somber en regenachtig zijn en een dag later weer perfect terrasweer zijn.

 

Maand van het jaar

Gemiddelde maximum temperatuur

Gemiddelde aantal uren zon per dag

Kans op neerslag

Juli

27°C

9 uur

Gemiddeld

Augustus

27°C

8 uur

Gemiddeld

September

23°C

7 uur

Laag

 

Het weer in de winter

In de wintermaanden december, januari en februari kent Boedapest gure periodes waarbij de temperaturen ‘s nachts soms tot wel 10 graden onder het vriespunt duiken. In deze koele periodes blijft de temperatuur overdag ook vaak tot net onder het vriespunt hangen. In deze maanden kan er regen, natte sneeuw of sneeuw vallen. Gelukkig biedt Boedapest talloze warme uitgaansgelegenheden in het kloppende hart van de stad. Terwijl de buitentemperatuur zakt tot rond het vriespunt, stijgt de temperatuur in de zwoele pubs, clubs en bars van de stad. Het einde van het buitenseizoen is de start voor het bruisende club-seizoen in Boedapest.

 

Maand

Gemiddelde max. temperatuur

Gemiddelde aantal uren zon per dag

Kans op neerslag

Oktober

17°C

5 uur

Laag

November

9°C

2 uur

Laag

December

3°C

2 uur

Gemiddeld